Så ska Malmös rykte förbättras

| Av Johanna Järvstråt |

Gabriel Ovalier

Gabriel Ovalier

Gabriel Ovalier har tröttnat på all negativitet och rädsla kring Malmö, staden som vunnit hans hjärta. I ett försök att få människor att se bortom medias skräckbild av staden har han startat ”MalmöLobbyn”.

MalmöLobbyn beskriver Gabriel själv som en annorlunda turistbyrå.

– Istället för att få turister att ändra uppfattning om Malmö börjar jag med stadens invånare. Jag vill lobba för Malmö på lite mer okonventionella sätt och attackera problemen från andra håll, berättar han.

Detta menar han kan ske på olika sätt, men främst tror han att det handlar om att skapa samarbeten och öppna upp för nätverkande.

– Nu ska jag till exempel ha ett jobbsökarevent den 29 januari, där människor får komma och lyssna på vanliga människor som lyckats och få en chans att bygga upp sina nätverk. Jag tror att sådana saker är viktiga för att människor ska känna sig hemma i en stad och plattformarna som finns för arbetslösa är något som jag absolut tycker kan förbättras, fortsätter Gabriel.

Sociala medier och ”Giver’s gain”

För att nå ut till Malmöborna och dess entreprenörer har Gabriel bland annat använt sig av sociala medier.

– Jag skriver om ämnen som av sig själva stimulerar till diskussion, på både Facebook och Twitter. Annars funderar jag inte så mycket över min närvaro på sociala medier, utan jag tror det är bättre att bara köra istället för att sitta och fundera så mycket hela tiden, berättar Gabriel vidare.

Något han dock menar är viktigt när man nätverkar är ”Giver’s gain”, att ge utan baktankar och på så sätt få tillbaka när man själv väl behöver det.

– Visst, du kan bli utnyttjad, men å andra sidan kan man inte gå och vara rädd för människor. Det handlar om att se möjligheter och ge när du kan. Om du till exempel hör att någon på en middag söker jobb, samtidigt som du vet att någon letar butikspersonal, ja varför inte koppla ihop dessa människor då? De kommer att minnas det för alltid och det ger dig ett bra rykte utan att kosta något.

Det är också på detta sätt som Gabriel hoppas bygga upp MalmöLobbyn och därmed även Malmö.

– Den här andan finns redan, jag träffar många entreprenörer och de vill alla hjälpa varandra. Hundratusentals människor kan inte ha fel, Malmö är Europas port och det finns otroliga möjligheter för både företagare och arbetssökande bara man vågar köra, avslutar Gabriel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: