Tips på hur du skapar en effektiv hemsida

| Av Johanna Järvstråt |

Thomas Jönsson

Thomas Jönsson

Thomas Jönsson från företaget ”Effektivahemsidor”, hjälper företag att öka lönsamheten på webben. Här ger han sina fem bästa – och snabbaste tips – på hur du skapar en effektivare hemsida.

1. Uppmana till handling
Det är viktigt att ha en uppmaning till handling på hemsidan, där man tydligt skriver ut det man vill att kunden ska göra. Med rätt motivering och med relevant information väl synlig ökar du dina chanser att uppnå hemsidans syfte. Detta vare sig det handlar om att ha ett nummer väl synligt som gör det enkelt för kunden att skapa kontakt, eller om syftet är att kunden ska konsumera.

2. Använd dig av Google Analytics
För att du ska veta hur du bör anpassa din hemsida kan du använda dig av Google Analytics. Google Analytics hjälper dig kartlägga vilka dina besökare är och hur de använder sidan, vilket gör det lättare för dig att göra hemsidan effektiv för din målgrupp.

3. Ha rätt fokus
För att kunden ska finna din sida och tjänster relevanta måste du vidare tala kundens egna språk. Detta innebär att du fokuserar på det som är viktigt för kunden snarare än på det som är viktigt för dig. Ett bra sätt att göra detta är att berätta mervärdet snarare än funktionen av tjänsten; säljer du en kappa, berätta hellre om hur snygg kunden kommer att bli i den än om vilket material den består av.

4. Skapa trygghet för kunden
Det ska vara enkelt att utföra handlingen, men det ska också vara enkelt att få hjälp om något går fel. Ha därför gärna ett nummer som kunden kan ringa för att få assistans, erbjud enkla returer och länka till tidigare omdömen som kunder gjort. På så sätt ökar du ditt företags trovärdighet, vilket resulterar i att kunden känner sig trygg och blir mer benägen till att strida till handling.

5. Öka synligheten
För att något av detta ska vara möjligt måste din hemsida synas. Sätt dig därför in i hur Google fungerar och anpassa innehållet på din hemsida så att du klättrar högre upp i alla relevanta sökresultat. Ett bra sätt att göra detta på är genom att arbeta med sökmotoroptimering.

www.effektivahemsidor.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: