Vikten av professionella bilder på sociala medier

| Av Johanna Järvstråt |

Jens C Hilner

Jens C Hilner

Marknadsföring via sociala medier blir allt viktigare, och med det även vikten av att använda bra bilder i sina nyhetsflöden. Gillasidor har nämligen blivit företagens ansikte utåt; många besöker gillasidan i första hand och går till hemsidan i andra hand. Detta menar Jens C Hilner, yrkesfotograf sedan 20 år tillbaka.

En professionell bild blir således extra viktig vid företags marknadsföring på sociala medier, detta eftersom att det är där som kunden får sitt första intryck av företaget. Men vad är då en bra bild?

– En bra bild är en bild som får mycket uppmärksamhet och som många vill visa för andra. En bra bild har fångat det som man vill förmedla på ett bra sätt helt enkelt, förklarar Jens.

En bra och skarp bild ger företaget en mer seriös och professionell image, men den skapar också större respons och genererar mer uppmärksamhet, vilket bidrar till att marknadsföringen når fler på ett positivt sätt.

– Utan bra bilder i sociala medier riskerar företaget att minska sin trovärdighet och kan av många uppfattas som slarviga och oseriösa. Det är också en konkurrensfråga; har du bra bilder på både medarbetarna och på dina produkter blir du en inspiration för dina konkurrenter och sticker ut på ett helt annat sätt, fortsätter Jens.

Vägen till den säljande bilden

För att få till en bra bild som säljer gäller det att ha bra ljus, vilket du exempelvis kan uppnå genom att stå nära ett fönster, men det gäller också att läsa på ordentligt menar Jens.

– Många tror att allting handlar om vilken kamera man har. Jag hör ofta ursäkten att deras kamera inte tar bra bilder – men ibland handlar det om personen som står bakom, berättar han.

Att utöka sina kunskaper i fotografering behöver varken vara dyrt eller svårt. Det finns många kurser på exempelvis Youtube som är enkla att följa och hitta.

– Du kan också anlita en fotograf till att ge dig tips och råd. Det känner jag många företag som gjort, konstaterar han.

Det bästa enligt Jens är dock att anlita en yrkesfotograf.

– Självklart kan du inte anlita någon till alla bilder du lägger upp – till de bilderna räcker det att kunna grunderna. Men till porträttbilder av medarbetare i företaget kan det vara en god idé att överlämna fotograferingen till proffsen. Ju mer erfarenhet någon har desto bättre bilder blir det – och en porträttbild på ett företag är viktigare än vad man tror. Vi gör ju trots allt affärer med människor – inte med företag, avslutar Jens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: