På 10 000 pizzakartonger påbörjar hon sin karriär

| Av: Johanna Järvstråt |

Pizzakartongerna

Pizzakartongerna

Josefine Enehall, 24 år, visar upp sitt CV på 10 000 pizzakartonger i hopp om att visa PR-branschen vad hon går för. Idén kom hon på tillsammans med PR-konsulten och coachen Nina Jansdotter och till sin hjälp har hon även företaget Glimworks.
– Tanken är kort och gott att komma i kontakt med intressanta arbetsgivare – och att dessutom göra det på ett sätt som passar dem, berättar hon.

Josefine har en rik bakgrund inom PR och kommunikation med en examen i medie – och kommunikationsvetenskap från Högskolan i Jönköping. Hon har även läst retorik och tagit skrivarkurser i Göteborg, samt fördjupat sin utbildning inom PR och reklam på Stockholms universitet – att hon är påläst och kan sitt ämne är det alltså ingen tvekan om. Härnäst är det Malmös kommunikationsbransch som lockar.

– Jag är inte först med att söka jobb på ett annorlunda sätt, men däremot hör det ännu inte till vanligheten att visa upp sina kvalifikationer på liknande sätt. I och med att arbetsförmedlingen kanske inte alltid gör det jobb de borde göra kommer folk att hitta nya vägar till arbeten, fortsätter hon.

Att hitta nya innovativa vägar är något som Josefine sannerligen lyckats göra. Efter att ha kommit i kontakt med Nina Jansdotter via Twitter utformades idén – och hon nappade. Hon skulle med hjälp av företaget Glimworks trycka sitt CV på 10 000 pizzakartonger.

– Det som tilltalade mig med idén var just det annorlunda sättet att söka arbete på. För mig är det intressant att se vad som fungerar och för arbetsgivarna är det förhoppningsvis även innehållet som är intressant. Texten alltså, inte pizzan, förklarar hon.

Förhoppningen med denna idé var för Josefine att skapa buzz, men även att ha något slags resultat från kampanjen att visa upp. Hon ville att arbetsgivarna skulle se att trots att hon är nyexaminerad så har hon mycket att erbjuda.

– Sedan är det ju alltid ett plus att Google-sökningarna på mig blir intressanta, tillägger hon.

Responsen från potentiella arbetsgivare har dock än så länge varit sparsam, men det är ingenting som Josefine tar som ett nederlag.

– Att söka arbete på detta sätt innebär inte att jag förlitar mig på mediet och att jag nu kommer att sitta på ändan och invänta jobben. Tvärtom. Nu får jag tillfälle att förvalta detta och göra något eget av det, avslutar hon självsäkert.

Comments

  1. Haha, awesome kampanj =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: