”Om Facebook försvinner så kommer något annat. Sociala medier har kommit för att stanna.”

|Av: Anna Wallinder|

Agneta Oreheim

Agneta Oreheim

Jag besöker Agneta Oreheim, astrocoach och drömtolkare, i hennes hem i Johanneberg i Göteborg. Jag har varit där förut, senast i höstas då hon ställde ett års – och karaktärshoroskop för mig för andra gången. Som vanligt möts man av hennes kompanjon och livskamrat; den svarta katten Shai. Hon stryker sig emot mig, för att sedan lämna oss ifred.

Agneta utstrålar värme, kraft, kärlek, humor och glädje. Men hon har också ett allvar som i mina ögon ger henne den respekt och professionalitet man önskar hos en vägledare. En vägledare som ska hjälpa dig i Ditt liv. Jag vill fråga henne hur hon ser på Facebook, hur nätverkande påverkat hennes verksamhet.

– Jag har hållit på i mitt yrke sedan 70-talet och min vision har varit och är fortfarande att ”avflumma” synen på astrologi och även det som har kommit in i verksamheten de sista åren; drömtolkning. Facebook var för mig en omöjlig tanke ganska länge, ända tills jag fick en förfrågan via skaparen av Drömcentrum, Robert Nisson. En del klienter sökte mig via denna sida och då tyckte jag att det var enklast att jag fanns med där.  Så då öppnades dörren till Facebook och förfrågningarna har absolut ökat sedan mitt inträde. Nu för tiden använder jag Facebook-mailen mer än min vanliga mejl, berättar hon och fortsätter:

– Genom facebok har jag utvecklat samarbete med bland annat Lotta Lind – som är intuitiv vägledare – och Malou Thorman – symbolterapeut. Vi har tillsammans skapat Månmagi och Månsystrar och därtill en ettårsutbildning i kvinnligt ledarskap. Jag samarbetar även med Linda Mattiasson på ”Steg för steg – FÖR nolltolerans mot mobbing”. Genom att jag kom i kontakt med Nina Jansdotter är jag också administratör för sex av hennes sidor, bland annat Självkänsla, Kärlek och Godnatt Jante.
– Målsättningen är att nå ut för att tillhandahålla dessa fantastiska verktyg som astrologin kan ge. Drömtolkningen har för mig kommit att öppna ännu en dörr, om än på en mer intuitiv väg, mer än den exakta beräkningsmetod som astrologin använder sig av. De sociala medierna gör det nu så mycket enklare, det går snabbare, jag kommer i kontakt med jättemånga och det är jätteroligt.
– Jag ser Facebook som en spegling för den personliga utvecklingen och det kollektiva medvetandet. Vi tvingas spegla oss i oss själva och i andra. Ärligheten prövas. Det du drivs av i din profession måste vara i kongruens med din person. Detta avspeglas i nätverkandet i Facebook. Det sanna är alltid det som segrar.
–  Kanske kommer Facebook att ändras eller ersättas av något annat, men behovet att nätverka finns och har kommit för att stanna.

Agneta har en hel del att säga om livet i stort. Jag beundrar henne för hennes mod och envishet, som hon själv säger ”Det finns så mycket fördomar om det jag sysslar med; jag har valt att ställa mig framför vargarna, som en person sa till mig vid ett tillfälle. Något annat är omöjligt, just nu. Men jag märker att ju fler kontakter man får desto mer öppnar det nya dörrar – och människor är nyfikna…”

Jag ber därefter Agneta ge mig hennes 5 bästa citat och de går inte av för hackor:

  1. ”Vi måste erkänna verkligheten för att kunna förändra den” Dr Phil
  2. ”Allt en människa gör är kärlek – eller ett rop på kärlek” A Course In Miracles
  3. ”Bara inför ett orubbligt engagemang i att möta de inre demonerna öppnas dörren till självinsikt ” Debbie Ford
  4. ”Drömmar handlar inte om att sova – utan om att vakna upp!” Robert Moss
  5. ”Drömarbete är fredsarbete” Louise Minerva Li

Det är dags att avsluta vår lilla stund, och det gör Agneta med att säga att tiden går alldeles för fort:

– Men det kanske är så när man har kul. Jag brukar börja dagen med att ropa till lilla Shai, ” Nu ska vi ha en astoppen mysdag”, avslutar hon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: