Att arbeta med sin passion – drömmen som blev hennes företag

| Av: Johanna Järvstråt |

Katharina Ekblad

Katharina Ekblad

Många drömmer om att starta något eget, vara sin egen chef eller ägna sitt liv åt en hobby, passion eller intresse – och för Katharina Ekblad blev detta också verklighet. I 13 år har hon verkat för att förverkliga sin dröm om att helhjärtat få ägna sig åt färg och form; en dröm som blev hennes företag.

Drömmen om att äga ett eget designföretag har dock inte alltid varit självklar för Katharina. I grunden är hon nämligen utbildad socionom och beteendevetare, ett yrke som hon ägnade tio år åt.

– En dag vaknade jag bara upp och kände mig klar – det var dags att gå vidare, konstaterar Katharina.

Med stor beslutsamhet sade Katharina således upp sig från sin dåvarande arbetsplats och började se sig om efter en ny karriär. Valet landade till slut på ett av Katharinas största intressen; inredning och design.

– Färg och form har alltid varit något som jag gillat och känt stor glädje av. Jag började leta efter en utbildning och hoppade till slut på Folkuniversitetet i Malmö och i Köpenhamn där jag läste inredning, för att sedan fortsätta läsa Feng Shui i Stockholm, berättar hon.

Från tanke till vinnande affärsidé

Som färdigutbildad saknade dock Katharina Ekblad geometri och mönster hos de redan existerande inredningsföretagen, vilket gjorde att hon började skapa egna kombinationer baserat på färgernas vibrationer, på både handdukar och påslakan. Kombinationerna har till syfte att tala till våra sinnen och på så sätt skapa balans, eller poise, som det heter i balett. Företaget Poise Pattern var fött.

– Jag tror att man som egenföretagare måste vara beslutsam och lita till sin magkänsla, för man möter många hinder på vägen. Då gäller det att man älskar det man gör så man orkar fortsätta, säger hon.

Men Katharina har också hittat stor styrka i sina livserfarenheter.

– Det är farligt att tänka att de saker man gjort tidigare är bortkastade – för så är det inte. Även om jag som ensamstående förälder fått ta ett steg i taget så har jag ändå gått framåt.

– Här har min högkänsliga personlighet och socionomutbildning hjälpt mig mycket; jag har lärt mig lyssna på mig själv och förstå mina kunder. Inget jag gjort har därför varit förgäves, det har bara styrkt min verksamhet och det tror jag inte är unikt för mig. Allt ligger i att vara medveten om sina egna val och omgivning, sammanfattar Katharina Ekblad sin framgångssaga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: