Från snickarlärling till framgångsrik författare

|Av Johanna Järvstråt |

Niklas Alm

Niklas Alm

Niklas Alm började som snickarlärling, men startade snart upp sin egen byggfirma samtidigt som han arbetade med försäljning vid sidan av. Numer är han en framgångsrik rådgivare inom framgång och företagande, och är just nu högaktuell med boken Den stora teorin, en bok skriven för hans dotter.

Den stora teorin beskriver Niklas som en snabbguide till kunskap och framgång, där han samlat erfarenhet och teorier hämtat från över 200 böcker, sammanflätat med sina egna erfarenheter.

– Förutom att skapa ett bra material till mina klienter så ville jag samtidigt skapa ett slags testamente att lämna till min dotter. På samma sätt som boken syftar till att skapa en större förståelse för mina kunder, vill jag att boken ska bli ett sätt för henne att förstå världen och komma framåt, berättar Niklas.

”Framgång är ingen slump”

Responsen har hittills varit oerhört positiv, något Niklas tror bland annat beror på att han försökt skriva för folket och inte bara för experter.

– Jag ville att boken skulle uppskattas av den stora massan och inte bara av de som redan är insatta, konstaterar han.

Samtidigt är Niklas Alm noga med att poängtera att det inte finns något färdigt recept på framgång, utan att framgång kan tolkas på många olika sätt av olika människor.

– Oavsett vem som läser boken så fungerar den som en vägvisare mot ens uppsatta mål. För även om framgång kan se väldigt olika ut, är en saker säker – framgång är ingen slump. Framgång skapas genom hårt arbete i rätt riktning, ofta genom att ta hjälp av rätt personer.

Hitta balans i vardagen

Samtidigt som det ligger hårt arbete bakom, har balans i vardagen varit en princip som varit mycket viktig för Niklas.

– Det mest positiva med företagande är friheten det ger, möjligheterna och förmånerna att få se människor växa och att få vara del av något mycket större än mig själv. Men samtidigt har det varit en utmaning att inte stressa för mycket och hitta tid för familjen. För mig är familjen oerhört viktig och jag skulle aldrig orka fortsätta driva företag om det inte vore för dem.

Ett knep i detta har varit att åka utomlands för att få tid till att kombinera både arbete och familj i en isolerad miljö.

Jag upprepar, framgång är ingen slump. Du måste brinna för det du gör för att kunna navigera rätt – samtidigt som avslappning är ett grundläggande mänskligt behov. Arbeta hårt, men glöm aldrig bort att vila­, avslutar han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: