Så blir du ekonomiskt oberoende i framtidens yrke

LiPäron

Lilian Druve kom i kontakt med nätverksmarknadsföring när hon spelade badminton i landslaget och en tränare presenterade en verksamhet som spelarna kunde ägna sig åt – samtidigt som de spelade badminton och efter det att de lagt racketen på hyllan. Här berättar hon om vad nätverksmarknadsföring har för fördelar samt ger sina bästa tips på vad du bör tänka på för att lyckas inom den nischen. 

Lilian bor på en gård på landet utanför Östra Frölunda i Svenljunga kommun. Hon har flyttat hem till barndomstrakterna efter många år utomlands och i Göteborg med omnejd.

Hon är musiker i grunden, klassiskt skolad inom sång. Spelar även gitarr. Tillsammans med sin syster driver hon Opera Väst samt DruveMusik där de gör konserter, skivor och (komponerar och) skriver egen text och musik.

– Jag är även, och huvudsakligen nu för tiden, ledare i nätverksmarknadsförings-branschen och hjälper människor världen över att upptäcka vad branschen har att erbjuda i form av ett mer avslappnat liv vad gäller tid och finanser – att det finns ett annat sätt att leva än det vi är vana vid och uppfostrade till, säger Lilian entusiastiskt.

När hon började med nätverksmarknadsföring eller mlm, multi-level-marketing, som det också kallas, så jobbade Lilian mestadels offline med möten på caféer, hotell och hemma hos människor. Efter en tid drogs hennes ögon mot internet och hon utbildade sig i olika online-strategier. Det hon triggades av var att hon då kunde jobba närsomhelst och var som helst i världen.

– Jag kan ha en multinationell verksamhet sittandes hemma i Sverige och kan även jobba med min verksamhet när jag tar en tripp ut i världen – bara jag tar med mig mobilen och laptopen. Det ger en lockande frihet.

Utmaningen i detta sätt att jobba ligger, enligt Lilian,  i att det är jag som är ”min lyckas smed”. Ska det hända något är det jag som måste se till att det händer. Disciplin och ett starkt ”varför”; motivation är ett måste.

Vad fokuserar du på mest just nu?

– Jag gick nyligen in i ett företag som öppnade upp sina dörrar för den Skandinaviska marknaden. Jag fokuserar alltid bara på ett mlm-företag åt gången och byter endast om det är något med företaget som inte stämmer med mina värderingar. Att bygga upp en stor organisation i ett nytt företag är alltid spännande och att ta på sig ledarrollen gör att vi i början spenderar mycket tid på vår verksamhet, något vi har stor glädje av framöver.

Hur ska man göra för att lyckas inom mlm/online?

-Jag tror det absolut viktigaste är att veta varför jag vill lyckas. Branschen erbjuder alla människor som är myndiga att bygga en verksamhet som kan ge en vanlig människa en alldeles extraordinär livsstil. En möjlighet att helt kunna styra sitt liv och själv bestämma vad det ska innehålla, ett liv med ekonomisk frihet och frihet i tid. Du har helt enkelt möjlighet att göra vad du vill när du vill.

– Människor med alla tänkbara bakgrunder har lyckats och lyckas just nu i den här branschen, men det krävs tålamod, riktning, motivation och ett jäklar anamma, fortsätter hon.

Att starta med ett ”varför” som ger motivation även när vi stöter på hinder, svårigheter eller saker vi behöver lösa eller lära oss är ett måste. Vårt ”varför” tar oss igenom hindren och vi hittar lösningar och ny energi som tar oss framåt och som gör att vi lyckas. När du har ditt ”varför” behöver du dagliga rutiner som gör att du är aktiv med din verksamhet hela tiden, menar hon.

– Dessa rutiner får du förhoppningsvis genom den personen som introducerade dig till ett mlm-bolag, av någon annan i det bolaget eller av bolaget självt som kanske erbjuder utbildning. Det viktiga är att härma någon som redan är framgångsrik, inte försöka uppfinna hjulet igen.

För att lyckas, vill Lilian ändå passa på att poängtera, är det även viktigt att undvika distraktioner. Hon träffar många människor som går från det ena mlm-bolaget till det andra bara för att det kommer ut en ny produkt. Det är också en vanlig missuppfattning både utanför och inom branschen att det är produkterna i ett bolag som är det viktigaste och att nätverkare därmed jämställs med säljare.

– Jag skulle dock säga att om du ska bli ekonomiskt oberoende så är det själva möjligheten som kan leda dig dit, inte att försöka sälja så mycket produkter som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: