Att sticka ut i bruset

| Av Nina Jansdotter |

Magnus Tummalid

Magnus Tummalid

Företagare har nytta av att titta på hur andra företag gör vad gäller marknadsföring. Inte minst hur de arbetar med att skapa synlighet i sociala medier. Magnus Tummalids jobb handlar om att skapa stamgäster på Falkenberg Strandbad och Ystad Saltsjöbad, där han arbetar som Försäljningschef och sociala medier är därför en stor och viktig del av hans arbetsvardag.

På frågan vad de har för koncept svarar Magnus; Tänk bort ett traditionellt spa!

Helst skulle de nog vilja arbeta bort ordet spa helt och hållet då the Retreat Club är så mycket mer än ett spa, menar han. Tänk den där beachclubben i Miami eller lilla haviendan på Kuba med doft av medelhavsöar och en puls som på Puro Beach.

– Det är vår nya del som vi vunnit priser för. Likväl vår traditionella del med varma källan mot havet – och vår världsberömda Ivory Experience där du får testa sparitualer från världens alla hörn, säger Magnus, entusiastiskt.

 Hur viktig är den digitala delen av marknadsföringen idag för er?

– För oss är den A och O. Vårt marknadsteam är fantastiska trendskapare. Det är stor passion i det och verkligen inspirerande. Se bara på resan med Steam Hotel. Öppet sedan augusti och har en beläggning på 90%. Vårt marknadsteam har dock jobbat med Steam hotell i över ett år innan öppning på just sociala medier.

De jobbar brett i alla kanaler. Men för att ranka dem är Facebook störst tillsammans med Instagram för privatsegmentet. Där ser följarna en mycket hög närvaro från dem. De har också Linkedin för företagssegmentet som alla deras säljare inklusive han själv arbetar med aktivt dagligen.

– Vi försöker använda LinkedIn mycket i vardagen. Dels skapa kontakt med de människor vi träffar på kundmöten eller event, dels för att förbereda oss på ett säljmöte. Sedan använder vi Linkedin för att promota våra upplägg och testa nya vägar. Precis som andra så vill vi gärna delta i dialoger och göra oss synliga.

Vilka är utmaningarna med digital marknadsföring? 

– Att sticka ut i det stora bruset. Att vara nytänkande och att nå fram.

Kan du ge några marknadsföringstips till andra företag som också vill lyckas väl på nätet?

– Skapa er egen grupp av influensers på företaget. Kanske är det marknadsteamet som väljer ut dessa och inkommer med nyheter som de bör pinpointa i deras kanaler såsom Facebook och Linkedin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: