Drömmen om Sicilien

| Av Johanna Järvstråt | Foto: Jens C Hilner |

Massimo Provenza

Massimo Provenza

Italienaren Massimo Provenza driver Massimo Villa Collection, villor på Sicilien för uthyrning – ett koncept som vunnit stor popularitet i Storbritannien. Nu vill han visa svenskarna att Sicilien är mer än bara Sicilianska maffian, utan också kan vara ett riktigt paradis.

Idén till företaget kom när han hörde ett par prata om att de sökte semesterlägenheter på ett café. Massimo erbjöd sin hjälp och visade lägenheter för uthyrning hos en vän till honom.

–  Efteråt gav han mig pengar som tack för hjälpen. Jag frågade varför och han sade att jag hade bidragit till hans verksamhet – det var då jag förstod att jag kunde göra min kunskap om Sicilien till en företagsverksamhet.

För Massimo blev Sicilien ett självklart val för verksamheten då det inte bara är hans hem, utan också en plats som han älskar.

– Det är så vackert här, ett riktigt paradis. Det är den perfekta kombinationen mellan en upptäcktsfärd och strandsemester. Sicilien har tillhört många olika folkslag, från greker till spanjorer och araber, vilket innebär att vi har många monument och sevärdheter, men också vackra badstränder, berättar Massimo.

Siciliens kärna

Kärnan i Siciliens paradislika miljö tror Massimo dock inte bara ligger i dess sköna natur och spännande monument, utan också i den Sicilianska kulturen.

– Sicilianare lever ganska annorlunda liv sett till skandinaver. Vi är väldigt välkomnande och njuter av nuet, vi tar en paus från jobbet och vilar i mitten av dagen, vi är sociala och har en stor gästfrihet. Jag tror det är en bra kontrast till den skandinaviska kulturen som många skandinaver uppskattar, säger han.

Det är också genom att hyra ut semestervillor som Massimo hoppas integrera turister i Siciliens kultur.

– Sicilien är ett fantastiskt resemål för familjen, det finns många barnvänliga platser så som parker och stränder. Genom att hyra en villa får du också friheten att uppleva Sicilien som passar din familj bäst, samtidigt som du får uppleva kulturen på ett annat plan än vad du får på ett hotell, förklarar han.

Slutligen tror Massimo att nyckeln till en härlig semester är att ta sig tiden till att uppleva platsen man besöker.

– Jag tror att felet många gör är att de missbedömer vilken tid det tar att verkligen uppleva ett resemål. Ta några veckor och strosa runt på ön, ta bilen och besök monument och prata med befolkningen. De flesta Sicilianare är snälla och hjälper gärna till – du behöver inte vara rädd för maffian, avslutar Massimo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: