Så blir din hotell- och restaurangkarriär internationell

| Av Johanna Järvstråt | Foto Alex Wayne |

Richard Svensson

© Me In a Box Foto: Alex Wayne.

Även inom hotell- och restaurangbranschen är sociala medier en utmärkt plats att hitta ingångsvägar, men för att på riktigt nå framgång internationellt gäller det också att man kan branschen.

Relativt unikt för hela hotell- och restaurangbranschen är det faktum att det är en bransch där det går att komma väldigt långt på sin personlighet: Är du serviceinriktad och positiv får du det onekligen lättare att klättra uppåt i karriären.

– Européer är ofta serviceinriktade till naturen på ett annat sätt än i övriga länder, vilket gör oss till en uppskattad arbetskraft. Med det sagt får man dock inte glömma att det krävs en förståelse för olika arbetssätt och kulturer. Utomlands, bland annat i Kalifornien och Dubai, så har exempelvis hotell- och restaurangbranschen en hög status och är hierarkisk på ett annat sätt än i Sverige, berättar Richard Svensson.

Richard Svensson äger företaget ”Me in a box”, vars syfte är att hjälpa svenskar komma igång med sin karriär inom hotell- och restaurangbranschen i Dubai.

– Anledningen till att vi valde att fokusera på Dubai är för att det är ett land som ger väldigt mycket inom just hotell- och restaurang. Alla stora hotell- och restaurangkedjor finns här och du får dessutom nyckelkompetens rörande mellanöstern, fortsätter han.

Vikten av smarta val

Dubai ger dig på så vis viktiga kompetenser som hjälper dig att ta dig vidare till andra ställen runtom i världen. Genom att ha arbetat i mellanöstern har du nämligen hög kapacitet att bemöta de stora turistvågorna därifrån och planera gästernas resa utmed deras kultur på ett sätt som andra, som saknar samma erfarenhet, inte kan.

– De flesta hotellen vill dessutom rotera sin personal till andra positioner runtom i världen, något som inte sällan för med sig en befordran på det område du valt att klättra i. Hotell- och restaurangbranschen har en solklar karriärstege, där du hela tiden arbetar dig uppåt, konstaterar Richard.

Vill du således hoppa över de lägsta och jobbigaste pinnarna på stegen är en trainee-utbildning att rekommendera menar Richard Svensson, som själv läst på en Schweizisk hotellskola i Spanien.

– Där får du dessutom chansen att tidigt börja bygga ditt nätverk. Väljer du därefter att fokusera på de internationella kedjorna får du, på grund av det roterande hjulet i branschen, otroliga möjligheter att resa vidare till nya destinationer – och här är Dubai en pärla, sammanfattar han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: