Han vågar prata om det få andra pratar om

| Av Johanna Järvstråt |

Sami Sulieman

Sami Sulieman

Sami Sulieman är VD för Prescott Lewis Invest. För några veckor sedan skrev han ett brev till alla som någon gång mått, eller mår, dåligt, ett brev som fått otrolig respons – artikeln har i skrivande stund redan fått 1500 gillamarkeringar.

Sami Sulieman har alltid varit intresserad av det mänskliga beteendet. Vad är det egentligen som gör att vissa människor lyckas medan andra står kvar och stampar på samma ställe?

– När du funderar över det kommer man oundvikligen in på frågan hur människor mår. På senare tid tycker jag mig se en våg av människor som helt enkelt inte mår bra, som är stressade och som lider av psykisk ohälsa, berättar han.

Det var då han bestämde sig för att ta upp diskussionen och ta upp det som få andra vågar, eller vill, prata om – ångest.

– Ingen vågar berätta att de mår dåligt, det är skambelagt. Men när någon berättar så lyssnar man. Man hoppas nog någonstans att men ska se det där ljuset i tunneln, att man ska få höra det där som får oss att läka. Men vi kollar hela tiden på fel ställen – lyckan finns inombords, inte i de yttre faktorerna, fortsätter han.

Ett behov av samtal

Nu har hans uppmaning på Coachingguiden (länk) i inlägget ”Till dig som mår dåligt” fått 1500 gillamarkeringar på Facebook, något som tog Sami med positiv överraskning.

– Jag hade ingen aning om att det skulle bli så stort, jag skrev det ju inte för att jag ville få många gillamarkeringar, jag skrev det för att jag såg ett behov. Jag kunde inte längre stå och se på när fler och fler människor började må dåligt utan att greppa varför. Människorna började tro på sina egna negativa tankar och det ville jag stoppa.

På frågan varför han tror att texten fick den stora spridning som den fick pekar han på människans medmänsklighet.

– Jag tror att alla har mått dåligt någon gång, att alla känt den där smärtan som inte går bort av att man sätter på ett plåster. Den kan vara svår att hantera, men vi alla kan nog relatera till den, även om vi inte kan sätta ord på vad vi känner. Nu gjorde jag just det – jag ville få människor att förstå att tankarna lurades, att man inte var ensam. För det är man inte, aldrig någonsin. Det är en falsk tanke som vi måste slå hål på, det är gillamarkeringarna ett bevis på, avslutar Sami Sulieman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: