Styrk ditt varumärke på sociala medier

| Av: Johanna Järvstråt |

Maria Ryber

Maria Ryber

Varumärkesbyggande på sociala medier kan ge ditt företag en skjuts i karriären – om du gör det på rätt sätt. Detta menar Maria Ryber, som har rättigheterna för Gooey Solutions i Norden, som just nu är aktuella med ett nytt mobilskal.

Det speciella med Gooeys mobilskal är att det fäster på glatta ytor, en produkt som bara är någon månad gammal här i Norden. Ändå så har Gooey fått stor spridning och följs på sociala medier av bland annat Aftonbladet och Expressen.

– Det har gått otroligt snabbt. Människor man inte känner delar och gillar av eget initiativ. Nyligen hade vi till exempel ett event med Alcazar, där vi gav dem varsitt skal och fotograferade dem tillsammans med dessa. Denna bild fick en oerhörd spridning, berättar Maria.

Det första som skedde när Maria bestämde sig för att gå in i Gooey var att de satte sig ner och bestämde sig för en varumärkesstrategi.

– Vi valde en kombination av word of mouth, att sprida det ryktesvägen, och att gå direkt till de stora kedjorna, fortsätter hon.

Att styrka ditt varumärke på sociala medier

För att word of mouth skulle bli effektivt valde Maria att arbeta på sociala medier på olika sätt, bland annat för att få hjälp av sitt nätverk.

–  Att lyckas med sitt varumärkesbyggande på sociala medier går nog hand i hand med att lyckas med sitt nätverkande. Det hjälper mycket att ha ett stort nätverk i verkligheten även på sociala medier. Exempelvis gick jag ut i mitt nätverk och hittade olika medarbetare i andra länder som kunde hjälpa till och sprida Gooey, förklarar hon.

För att få ett stort och fungerande nätverk är det viktigt att vara serviceinriktad tror Maria.

– Att vara för på och inte respektera ett nej skapar bara irritation hos andra och kan leda till att du förlorar följare. Istället är det bättre att försöka väcka intresset och känna av kunden. Det är alltid bättre att lova lite och leverera över förväntan än att göra tvärtom. Jag menar, för att kunden ska bli nöjd och tro på det du säger måste det vara genuint. Om inte du tror på produkten, vem ska då annars göra det? säger Maria med glimten i ögat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: