Så styrker du ditt personliga varumärke

| Av Johanna Järvstråt | Foto: Wayne Photography |

Nina Jansdotter

Nina Jansdotter

Rekryteringsprocessen innefattar många steg, varav ett av dem innefattar en bakgrundskoll som ofta sker via sociala medier. Att även hålla sitt digitala CV på sociala medier vid liv är därför av största vikt menar Nina Jansdotter, sociala medier-expert, karriärcoach, PR-konsult och författare.

De flesta rekryterare, headhunters och arbetsgivare kollar i första hand upp de sökandes historik och närvaro på nätet. Detta kan ske genom Google, men också genom att gå igenom kandidatens sociala medier, enligt Nina Jansdotter.

– På grund av detta är det därför viktigt att du är samma person på sociala medier som du anger dig för att vara i ditt CV, förklarar Nina.

Grunden till ett attraktivt levande CV

På grund av denna bakgrundskoll blir det således viktigt att du för fram dina talanger på ett attraktivt sätt på sociala medier. Det är dock minst lika viktigt att du också lyfter fram andra personer så att du kan bygga dig ett starkt nätverk.

– Vi är sociala varelser och ett bra nätverk blir på så vis grunden i ditt personliga varumärke. Vi är nyfikna på andra människor – det bästa du kan göra är därför att dela med dig av intressanta artiklar, men även bjuda på dina egna kunskaper, misstag och framgångar. Genom att du delar med dig och är omtänksam mot andra kommer också andra i ditt nätverk vara omtänksamma mot dig, vilket i framtiden kan generera nya möjligheter, tipsar Nina.

Ditt nätverk säger en del om vem du är

Vilka du är vän med reflekterar således vem du är som person – och kan även dem komma att kollas upp i de rekryteringssammanhang där man är lite grundligare.

– Allting tolkas. Om du inte valt att vara på sociala medier kommer också detta att sända ut vissa signaler. Det bästa är att ha en medveten närvaro på sociala medier när du söker jobb – så länge du nyttjar dem på ett attraktivt sätt, avslutar Nina Jansdotter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: