Så blir bloggen din inkomst

Av Johanna Järvstråt

Thomas Jönsson

Thomas Jönsson

Thomas Jönsson driver AnalyzeProfit, ett företag som arbetar med internetmarknadsföring, och vet ingredienserna till en lyckad blogg – och en större plånbok.

För att göra bloggen till en inkomstkälla är det tre saker som krävs anser Thomas: marknadsföring, besökare och reklam.

– De två stora sätten är Google Adsense /Google Adverts och Affiliate-annonser. Google-annonserna är det enklaste sättet då annonserna sköter sig själva, medan Affiliate är mer tidskrävande då du själv måste välja annonser – men också det mest effektiva, berättar Thomas.

Men för att det ska vara någon idé att installera dessa annonser på din blogg krävs det först och främst att du har tillräckligt många besökare för att det ska löna sig.

– Du tjänar bara några ören per besökare så för att det ska leda till några större summor pengar krävs det att din blogg har åtminstone 10 000 besökare per månad, fortsätter han.

Grundrecepten för en stor blogg

För att bloggen ska bli stor krävs det därför aktiv marknadsföring menar Thomas. Marknadsföringen kan ske i form av SEO (Search Engine Optimizing), via nyhetsbrev eller via sociala medier.

–  SEO innebär att du optimerar dina inlägg sökmotormässigt för att hamna högt upp när människor googlar på ditt område. Sedan gäller det att komplettera detta genom att samla in mejladresser så du kan skicka ut nyhetsbrev och sedan länka till dina inlägg på sociala medier, förklarar Thomas.

För att locka besökare gäller det inte bara att du har en bra marknadsföringsplan utan också att det du skriver håller en hög kvalité. Besökarna måste få ett mervärde av din blogg för att tycka att den är intressant nog att återvända till.

–  Det är viktigt att du har en nisch och sedan håller dig till den. Nischer som säljer mycket är de mest optimala för kommande annonsering då det finns mycket annonser att välja mellan, exempelvis teknik, mode och bilar. Skriv sedan för att antingen utbilda, engagera eller underhålla, tipsar Thomas.

När du sedan fått många besökare är det dags att välja ut annonsmetod till bloggen.

–  Välj ut de annonser som är relevanta för din blogg – men var försiktig. För mycket annonser kan avskräcka besökare liksom provokativt innehåll i bloggen kan avskräcka annonsörer. Hitta en fin balans, håll dig till din marknadsföringsplan och fortsätt skriva om din nisch så kommer du se långsiktiga resultat – ha bara tålamod, sammanfattar Thomas Jönsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: