Värdet av att vara på sociala medier

| Av: Eva Sideström |

Eva Sideström

Eva Sideström

Det sägs att det finns ett värde att som arbetssökande visa upp sig via olika sociala medier, men hur kan vi veta att det är sant och passar alla?  

Eftersom att alla sociala medier växer och det är allt fler som använder dessa medier för att marknadsföra sig, visa upp produkter och tjänster så finns det ett värde i det. Kanske är det då så att vi får anpassa oss till det? Till och med Zlatan har en Facebooksida där han kan skriva om kommande matcher och vad som händer runtomkring honom. Många företag har en företagssida på Facebook där de även lägger ut att de söker nya medarbetare, vilket i sin tur gör att sociala medier blir en sökväg för vägen till arbete.

Har vi ett konto på till exempel Facebook kan vi sedan välja att följa företag som är intressanta för den bransch vi söker arbete inom. Men vi kan också själva skriva om intressanta saker, dela åsikter och ta upp saker som berör oss för att öka intresset för oss som personer.  LinkedIn, som många gånger ses som en sida för företag och ofta som lite mer professionell än Facebook, kan vara utmärkt att ha ett konto på. Där kan du även annonsera om att du söker arbete.

Viktigt är dock att alltid hålla en god och professionell ton i det man skriver, oavsett medium. Idag visar vi lättare vem vi är och andra kan följa oss om vi väljer att vara synliga i sociala medier. Det är en fördel att andra kanske känner dig genom sociala medier eftersom då ni träffas ”in real life” så känner ni varandra redan och kan då lättare spinna vidare om ett ämne som ni redan har pratat om, diskuterat och delat med varandra.

Att vara arbetssökande är att kunna presentera sig själv på ett sätt som är säljande, bara genom att vara den du är. Du kan välja inställning till att det är kul, spännande, utmanande och alldeles underbart. Tekniken är en tillgång och det är en fördel om vi ser det som en.

Värdet att vara på sociala medier är med andra ord att andra får en chans att lära känna dig och du får möjlighet att lära känna andra människor, få kontakter med företag och se den aktuella situationen på arbetsmarknaden.

Välkommen, ta plats!

Vi väntar på dig…

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram med flera

Comments

  1. Hej Johanna!

    Bra artikel! Jag håller helt med dig! Det är ett måste i dagens värld att finnas på Facebook, LinkedIn och gärna Twitter. Det gäller dock att veta hur man skall hantera de olika plattformarna! LinkedIn är formellt medan på twitter är det mer informellt (varför inte pröva att twittra VDn på ett företag om en kul idé för deras företag, kan vara en väg in).

    Mvh
    Victor Björklund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: