Marknadsför ditt företag som Key Solutions – gör det på Facebook

| Av Johanna Järvstråt |

Theresa Flodman

Theresa Flodman

Key Solutions är krönta till Europas 5:e bästa arbetsplats och driver Facebooksidan ”Key Solutions Karriär”, där de i skrivande stund har nära inpå 2000 gillare. Bakom framgången på Facebook för företaget ligger hårt arbete – och ett stort intresse för kommunikation.

Det övergripande ansvaret för kommunikationen på Key Solutions har Theresa Flodman, marknadschef. Att befinna sig på Facebook är något som hon förklarar som ett noggrant, men ändå självklart val:

– Facebook är en av de mest populära sociala medierna idag, och är ett väldigt effektivt sätt att skapa en relation till sina ”följare” på. Du har i princip obegränsade möjligheter att kombinera text, bild och video, och att nå ut till många i realtid.

Men Key Solutions använder inte bara Facebook för att skapa en god relation med sina följare, utan även för att rekrytera nya medarbetare, samt för att kommunicera med de redan anställda. För att göra detta varvar Key Solution just tips, text och bild, som ovan nämnt är en stor möjlighet med Facebook.

Vi gör vårt yttersta för att förpacka våra meddelanden så attraktivt som möjligt, och en bild säger som bekant mer än tusen ord. Med en stor skarp bild kan vi fånga uppmärksamheten, och sen leda in till övrig text när åskådaren klickar upp bilden, berättar Theresa.

Att få spridning och framgång med sidan

Själva innehållet anpassas utefter vad deras målgrupp och gillare är intresserade av. För att ta reda på vad just detta är använder sig Key Solutions av bland annat möjligheterna att analysera statistik på olika inlägg som Facebook erbjuder. Varje inlägg som postas har dessutom en noggrann tanke bakom sig.

– Vartenda inlägg är viktigt för oss, vi för alltid en intern diskussion kring vad som är lämpligt och intressant att posta. Det är viktigt att inläggen följer vår ”Key Spirit” och passar in i våra företagsvärderingar, förklarar hon.

Att få ett bra och intressant flöde är med andra ord en viktig prioritering för att uppnå en stor spridning på sidan, men det är även viktigt att ha koll på den övriga marknaden, det vill säga andra företag.

– Tänk på hur andra agerar och vad som är relevant för dina följare. Granska din egen Facebook-feed, se vad som fångar ditt intresse och inte. Vad har du gillat på senaste tiden? Vilken Facebooksida brukar du besöka med jämna mellanrum? Uppdatera inte så ofta att din publik lessnar, men håll sidan vid liv. Anknyt till aktuella händelser, det kan öppna upp för gillare som annars kanske inte hade hittat till din sida, tipsar Theresa.

Viktigast menar hon dock är att tänka på målgruppen och att uppdatera ofta med inlägg som har substans och som engagerar de som du vill nå.

– Tänk dialog, inte monolog! Du måste tänka på din publik när du skapar innehållet – vad är de intresserade av? Fånga sedan upp deras kommentarer och jobba utifrån dessa.

Väsentligt i ekvationen är även att du, för att generera en större kundkrets, länkar och informerar om din sida på andra medium.

– Vi ser ofta till att tipsa om vår Facebooksida i vårt övriga marknadsmaterial och på mässor, och sen är vi noga med att uppdatera med jämna mellanrum för att behålla intresset. Vi vill helt enkelt visa varför vi är Europas 5:e bästa arbetsplats, avslutar Theresa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: