Fördelarna med en hemsida med responsiv design

Daniel Henningsson

Daniel Henningsson

| Av Nina Jansdotter |

Allt fler hemsidor har så kallad responsiv design. Det innebär att hemsidan layoutmässigt anpassar sig efter vilken skärmupplösning besökaren har, vilket exempelvis kan vara mobiltelefon, surfplatta, dator etcetera.

– Med tanke på hur det utvecklar sig med användandet av mobiler och surfplattor så är detta ett sätt att erbjuda besökaren en bättre service. Hemsidan ska helt enkelt se bättre ut och vara lättare att navigera på – vi vill ligga i framkanten på utvecklingen, säger Daniel Henningsson, entreprenör, som bland annat driver sajten Klammor.se

Hur vanligt är det att hemsidor byggs just nu har med responsiv design?

– Utan att ha sett några siffror på det så kan man säga att man börjar se att fler och fler av de stora och populära hemsidorna börjar införa detta.

Dock är det enligt Daniel väldigt många som ligger efter på denna punkt fortfarande. Det beror helt enkelt på hur medvetna företagen är om detta, samt vad de har för tid och kunskap för att ordna det.

– Man får ständigt utveckla sin hemsida för att kunna hänga med i den snabba utvecklingen, fortsätter han.

Vilka är vinsterna?

– Jag tror att det ger ett väldigt positivt intryck när man kan navigera enklare på hemsidan och man känner att företaget bryr sig mycket om besökarens upplevelse. I någon artikel kunde jag även läsa att ett företag som säljer annonser har infört responsiv design och hade på så sätt ökat klicken på bannerannonserna markant.

Eftersom det idag blir allt vanligare att man startar en köpimpuls genom att söka runt om en produkt i mobilen, är det såklart lättare om kunden inte måste byta till en dator för att slutföra köpet, anser Daniel. Man kan helt enkelt göra det direkt i telefonen och chansen ökar därmed för en ökad försäljning.

Finns det nackdelar?

–  En nackdel skulle kunna vara att när man anpassat en sida för mobilen så har man inte så mycket plats att tillgå; sidan kanske blir lite för avskalad mot vad man kan erbjuda på sidan om man tittar med en högre skärmupplösning. Men vi har inte märkt något av detta.

Daniel är helt övertygad om att responsiv design är här för att stanna. Surfning från mobil och surfplattor ökar för varje dag som går och med tanke på att fler sidor går över till att anpassa sina sidor blir man lite mer van vid det.

– Man blir då nästan lite irriterad när man hamnar på en sida som inte är anpassad. Det är också bara en tidsfråga innan man kan genomföra betalningar med sin mobil och då kommer detta bli ännu viktigare, avslutar Daniel Henningsson.

www.klammor.se

Comments

  1. Har ni något bra förslag på hur man löser problemet med Afflitate/Google Adsense annonser om man har en responsiv sida? Annonserna ser ju bra ut vid normal storlek, men om man kör responsivt blir allt knas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: