Söka motivation via sociala medier

Yohannah Leidefors

Yohannah Leidefors

| Av: Yohannah Leidefors |

Jag är en av alla som alltid har älskat att dikta ihop olika små berättelser och liknande. Eget gjorda böcker sattes ihop, pennor åkte fram och fantasin satte fart. På något sätt så hamnade jag som många andra i min egna lilla värld där jag satt och knåpade ihop mina karaktärer och allt de gjorde. Det var en av de saker som gjorde mig väldigt lugn och tillfreds. Men det kom också stunder då detta dalade av och nästan försvann helt, men förr eller senare så satt jag alltid där med pennan i högsta hugg igen. Intresset för skrivande och att laborera på olika sätt fanns alltid där inom mig på något sätt. Det var för viktigt för mig för att bara lägga åt sidan eller på något sätt inte ägna mig åt det.

Allt eftersom jag blev äldre så kunde jag ha allt svårare att hålla mig kvar vid samma känslor som jag hade när jag var mindre. Fantasin var inte lika utpräglad och många projekt startades upp men avslutades aldrig. Det går inte att räkna alla berättelser jag slängde i papperskorgen, antingen för att jag blev missnöjd eller för att jag bara inte hade lusten till att fortsätta. Motivationen hade försvunnit. Jag började klandra mig själv för att jag åter igen inte hade förmågan att slutföra något.

Det gick upp och ner vad gällde mitt skrivande under hela min barndom. När jag sen började högstadiet på början av nittiotalet så kom jag för första gången på allvar i kontakt med internet. Vad jag inte visste då var att det här skulle ha en stor betydelse för mig och mitt skrivande framöver. Allt mer började en helt ny värld att öppna sig för mig. Jag skrev fortfarande mina berättelser för hand, i alla fall till en början, men alla verktyg jag kunde använda mig av tack vare Internet var oändliga.

En av de första platserna jag vände mig till vara olika communities och dylikt. Här fick jag en chans till att prata med andra människor som jag inte hade träffat annars.  Allt det här är inte längre så märkvärdigt, men då var det ganska stort. Man kunde bolla och diskutera sina tankar med andra så långt bort som på andra sidan jorden. Min egna värld blev allt större och det tog jag emot med öppna armar.

Åren gick och allt fler forum kom på tapeten. Tidigare hade jag ”bara” surfat runt på olika sidor utan att tänka på vad det egentligen gav mig vad gällde mitt skrivande, men till slut hade ett ljus gått upp för mig. Alla stunder som jag satt för mig själv och kämpade på med mina karaktärer och struktur i övrigt kunde jag nu ta in i den här världen och prata  med och bli inspirerad av andra människor. Det här var ett stort lyft för mig och då framför allt för mitt självförtroende. Även om jag visste det så fick jag nu svart på vitt att jag inte var ensam i mina skrivkramper och i glädjen att komma över ett hinder och känna hur allt flöt på.

När jag nu flera år senare har använt mig av sociala medier under flera år så har man hunnit se även baksidorna av dessa forum. Som man brukar säga så har ju alla mynt två sidor. Det negativa som kan drabba mig ibland är att jag lätt kan bli påverkad av andras syn på saker och ting, vilket kan leda till att mina texter blir allt mindre mina egna. Jag tar helt enkelt in andras tyckande för mycket. Som tur är så händer inte det här så ofta, vilket då gör att allt det positiva väger över med råge.

Det roligaste jag vet är att kunna sitta i forum och dela med mig av mitt, samtidigt som jag blir inspirerad av andra. När jag nu ska skriva min debutroman så är sociala medier ovärdeliga för mig vad gäller inspiration och för att ventilera mina tankar och idéer. Det är en fröjd att vistas i denna värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: