Det var en helt vanlig tisdag.

| Av: Victoria Castorina |

Victoria Castorina

Victoria Castorina

Det var en helt vanlig tisdag. Jag hade spenderat dagen precis som jag vanligtvis gör en tisdag; jag gick upp, åt frukost, pluggade på biblioteket osv. På kvällen gav jag mig som vanligt iväg och tränade och allt var helt i sin ordning. Timmen passerade och träningen gick mot sitt slut. Då, helt plötsligt, händer någonting för mig helt och hållet vansinnigt. Jag står mitt i träningssalen med alla andra som tränat samma gympa-pass och medan vi alla gemensamt stretchar insida lår så ser jag Henne. Tjejen som står med sin mobiltelefon och surfar! Jag börjar genast tänka att hon kanske har något extremt viktigt sms från chefen som  hon måste svara på, så nyfiken som jag är tjuvkikar jag lite på vad hon håller på med. Det visar sig att denna person står och oentusiastiskt kollar sin facebook.

För mig är stretchingen det absolut bästa på hela passet; man känner hur kläderna klibbar på huden, hur svettdropparna rinner över kroppen och hur pulsen sakta sänks. Man känner sig duktig, man känner sig frisk och man känner hur skönt det är när musklerna dras ut. Och här står en person och missar allt detta.

Min fråga är nu: Hur långt ska denna ständiga kontaktbarhet gå? Får man inte ens njuta av det man håller på med medans man gör det? Det får mig att återkoppla till en rad andra situationer; människor som sitter och surfar medan de är ute och fikar, folk som sitter och surfar medan de kollar film, människor som inte ens kan gå på toa utan att ha telefonen med sig. Har vi blivit så insugna i den virtuella verkligheten att det är den reella verkligheten som har blivit något sekundärt? Är vårt internet-jag viktigare än vårt verkliga jag, vårt verkliga beteende? Om du gör en elak handling mot en person i verkligheten medan hundra på nätet visar sina allra bästa sidor; är du då en elak eller snäll person? Fler människor kommer uppfatta dig som snäll eftersom du presenterar dig som det, men i verkligheten kanske du är en tämligen elak person; hur sann är egentligen din internetpresentation?

Sociala medier är verkligen ett fantastiskt fenomen som ger oss otaliga nya möjligheter vi aldrig haft förut. Vi kan bruka dem för att enkelt hålla kontakten med människor över hela världen, vi kan sprida information blixtsnabbt och vi kan informera våra vänner om diverse evenemang. Men även goda ting kan missbrukas och är man inte försiktig finns en risk att missa det storslagna liv vi presenterar på våra facebook-sidor.

Är det kanske dags att koppla ner och njuta av stretchingen istället för av bekräftelsen?

Comments

  1. Bra rutet! Jag applåderar. Tillhör inte den ständigt mobilsurfande typen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: