När sociala medier peppar din självkänsla

| Av: Beate Möller |

Beate Möller

Beate Möller

Sociala medier kan till en viss del hjälpa dig att bättra på din självkänsla anser jag. Hur tänker du nu? Låt mig berätta om en person som jag känner. Vi kan kalla henne för Caroline. Hon tappar ibland bort sig själv och hennes självkänsla påverkas negativt. Den blir låg och hon har svårt att se sitt eget värde. Jag gillar henne skarpt och hon är verkligen värd att känna sig värdefull.

Caroline blev arbetslös för en tid sedan. Hon gjorde allt vad hon kunde för att hitta ett arbete. Som vi vet är det inte lätt att få ett jobb idag. Tiden gick och Caroline var fortfarande utan arbete. Nu var goda råd dyra. Här gällde det att se till att självkänslan höll sig på en hög nivå. Viktigt för att må bra i arbetssökandet. Det var dags för henne att hitta nya möjligheter som kunde leda till ett arbete. Sagt och gjort, Caroline började intressera sig för sociala medier. Hur kunde det hjälpa henne i hennes situation?

Caroline är i medelåldern, med andra ord urtypen för dem som idag använder Facebook. Hon använde den kanalen sparsamt men började använda sig av Facebook mer och mer. Caroline berättade för mig att hon även började använda andra sociala medier. Med tiden blev hon riktig duktig på det. Det gav självkänslan en kick. För att citera Caroline:

– Jag är arbetslös men inte värdelös, det har sociala medier bland annat lärt mig. Ju mer jag lär mig desto gladare blir jag.

Det var på Facebook hon kom i kontakt med en känd entreprenör och de började samarbeta. Ett samarbete som har fallit väl ut och det har gett Caroline en deltidstjänst. Och inte bara det, det har också medverkat till att hon kan peppa sig själv. Genom att Caroline vågade ta steget och börja använda sociala medier blev det som en injektionsspruta med positiv energi.

Tänk dig hur det var innan vi fick denna explosion av möjligheter att exponera oss via internet. Vad hade Caroline gjort då för att peppa sig själv i den situation hon befann sig i? Ett alternativ hade varit att läsa böcker för att hitta råd och kunskap. Det är fortfarande ett bra sätt att utveckla sig på. Tänkt dig vilket snyggt par. Böcker och sociala medier blir en bra verktygslåda som erbjuder många spännande möjligheter.

På tal om att utveckla sig själv: Jag vet att Caroline använt båda alternativen i sitt arbete med att arbeta med sin självkänsla under tiden hon sökte arbete. Hon fortsätter också att leta efter arbete eftersom målet är att arbeta heltid. Nu när Caroline blivit mer synlig på sociala medier är jag säker på att hon når sitt mål. Det vill säga med självkänslan i topp får hon visa vad hon går för. Heja dig, Caroline!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: