Sociala medier, vad är det för dig?

| Av: Ingvar Nilsson |

Ingvar Nilsson

Ingvar Nilsson

Hade jag fått den här frågan hösten 2011 eller våren 2012 så vet jag faktiskt inte vad jag skulle svarat, för då hade jag ingen tanke på att det skulle vara något speciellt i mitt liv. Med handen på hjärtat hade jag nog som många andra kanske lite förutfattade meningar om t.ex. Facebook, att det var ett ställe där vi ”målade ut” och skrev för att alla skulle se vilka fantastiska liv vi har och lever.  

Oavsett anledningen till vår närvaro på sociala medier så är det en unik möjlighet för att nå ut med det vi vill; om vi vill bygga ett varumärke för företag, produkt, tjänst eller oss själva. För att inte tala om hur stora våra nätverk kan bli med vår närvaro här.

När jag ser till mig själv så tassade jag runt lite i hörnorna på Facebook till att börja med utan att göra något större väsen av mig, ända tills jag såg en tråd där Nina Jansdotter sökte medadministratörer till några av sina sidor. Jag anmälde då mitt intresse för detta utan att tänka mig för, men hon gav mig chansen och det tackar jag för, och det har ju hänt en hel del sedan dess också. Allt rullar på med min närvaro främst på Facebook, till och med lite väl snabbt ibland också eftersom så många nya möjligheter öppnats för mig.

Bland annat så har jag börjat med egna sidor och grupper tillsammans med andra jag fått kontakt med här. Jag tog också bladet från munnen och skrev att jag haft stora alkoholproblem under 30 års tid. För mig och min närvaro på sociala medier är det viktigt att jag är sann både gentemot mig själv och de som ser mig i dessa sammanhang – här går det inte att ljuga. Jag har även fått möjligheten att träffa en hel del härliga människor i verkliga livet tack vare min närvaro på Facebook.

Vad vill jag med min fortsatta närvaro på sociala medier då? Ja, eftersom jag är utan arbete för tillfället kan det ge en möjlighet till att jag får kontakt med någon som leder till ett arbete, där jag får möjlighet att visa vad jag kan och utvecklas som person, vilket kommer det företaget tillgodo.

För som sagt, det är ju vi själva som bestämmer vad vår närvaro i dessa sammanhang ska gå ut på; bygga nätverk, bygga ett varumärke av något slag, föra ut budskap vi står för och tror på, umgås eller att vara ”sociala” med vänner – det är ju inte helt fel det heller.

Comments

  1. Jag gillar verkligen din närvaro på Facebook och din medverkan i olika grupper, där jag också är verksam. Tycker att du är en handfast profil och gillar dina citat och annat.

  2. Själv blev jag nästan påtvingad detta facebook för ett antal år sedan. Mina dåvarande jobbarkompisar samt några av mina privata vänner tjatade på mig att gå med. De hade tröttnat på att leta efter någon som de inte hittade där. Men trots att jag gick med i FB så hittade de mig först inte. Jag fick lägga till mitt bloggalias som var mycket mera känt. Jag började faktiskt att blogga innan jag gick med i FB….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: